Fredag 19 augusti

Sensommarblot 2002 inställt

Hur långt det idag är tillåtet att böja demokratin upphör aldrig att förvåna. För att kunna avblåsa den planerade sensommarblot konserten i år utpressade Nyköpingskommun raggarna på Kuggnäs med hot om svårigheter med alkoholtillstånd och miljöinspektioner i framtiden. Så raggarna vek sig förståeligt nog för kommunen och arrangören Kenny har full förståelse för det, men är som vi andra fundersam över vad det är för demokrati vi egentligen har i landet. - Egentligen skulle man ha anmält dem, säger Kenny, men han känner att tiden inte räcker till för att genomföra någon rättegång.

Sweden Redneck Music Club som drivs av Kenny och anordnar Sensommarbloten har under sin tid fått stå ut med mycket skit ifrån politiker, media och andra fördomsfulla personer som inte vill något hellre än att sätta stopp för de planerade konserterna. Vi minns ju förra årets sensommarblot som egentligen var planerat att genomföras i April månad blev tackvare polisen i Sandviken uppskjuten tills i Augusti. Och när konserten väl blev av så målades den upp som en nazistträff och Aftonbladet drog i sin strävan att sälja lösnummer de 900 besökarna över en kant och kallade alla för högerextremister, vilket de byggde på att det var ca. 40-50 personer där som gjorde s.k.. Hitlerhälsningar. Faktumet att Ultima Thule som spelade när händelsen inträffade, bröt konserten och slutade spela pga. av det, var ointressant och noterades inte. Men i varje fall som en attack ifrån storebror förkommit har Kenny visat sig stark och fast beslut om att fullfölja sina planer, och tillslut alltid anordnat konserterna .

Och denna gång skiljer sig inte ifrån de tidigare. Han är i full gång att hitta en ny lämplig konsertplats och som han själv kommenterar så är en plats i Norrland eventuellt aktuell. Något som vi på vikingarock trots allt ser positivt. Det finns många norrländska vikingarockare som inte kan besöka de arrangerade konserterna eftersom de som standard alltid hålls i Mellansverige.

- Kaparn

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS 2.1