Tisdag 23 juli
EnhärjarnaBandmedlemmar
 • Bisson, sång, gitarr, banjo
  Puncc, bas, trummor    

 

Information om bandet:
 
Enhärjarna bildades runt 1992. De hade under några år tidigare spelat under annat namn och spelade då lite mer traditionell Oi! De spelade mest covers, men började skriva eget material efter inspiration från ett äldre punkband, Colt 45. De spelade en blandning av punk och country med soloslingor som påminner om det de spelar idag. Många tror ofta att de tagit idén från Ultima Thule, men de har aldrig enligt dem försökt att ta efter Thule. Och som de själva säger: "De kör sin egen stil som är förbannat bra medan vi kör våran stil!"

De hann med en spelning hos sina kompisar Sthlm Skins nyår -93 innan bandet sprack. Vissa medlemmar ville bli rika och berömda medan några andra tyckte att det var ett roligt och viktigt ämne att skriva musik om. Deras första CD blev en singel vid namnet Tors vrede. På den tiden var alla medlemmar med, och skivan spelades in i Studio Valhall åt Last Resort Records som idag är nerlagt. Bisson träffade sen ett par gamla punkarkompisar och startade upp Steelcapped Strength.

För tillfället så håller Bisson på att skriva en bok om Steelcapped Strength och andra band han spelar med i. Mycket på grund av de rykten som florerat runt honom och banden. Boken kommer dock att vara på engelska eftersom Steelcapped Strength är ett stort band ute i Europa.

Efter att "Sons of glory" med Steelcapped hade släppts så släpptes Last Resort Records ut den som var meningen att bli den sista skivan med Enhärjarna, The Last Stand. Men efter ett par år kontaktade Bisson Uffe i Ultima Thule för att beställa lite skivor, och plötsligt kom Återkomsten ut. Sedan dess har Enhärjarna på nytt fått glöden och har nu även släppt Svea Rikes arv. De själva säger att: "nästa platta kommer att bli tio gånger bättre".

Steelcapped var aldrig något nazistband, de blev placerade i den genren för att de skrev musik om att hata kommunism och att om även "vita" hade rätt att vara stolta. De har aldrig spelat in någon låt som handlar om förtryck av någon folkgrupp, eller liknande.

De kommer fortsätta att spela patriotisk Oi! med Steelcapped, och de kommer även att fortsätta spela vikingarock med Enhärjarna.

Jag citerar: "Det finns småfittor på nätet som sprider lögner och person angrepp! Alla har sitt pris även lögnhalsar! Hoppas vi ses framöver för det finns spelningar att göra!!!"

 Bandet har medverkat på dessa skivor:
 
Enhärjarna - Tors Vrede (1994)

Enhärjarna - The last stand (1995)

Enhärjarna - Återkomsten (1998)

Enhärjarna - Svea Rikes Arv (2001)

Enhärjarna - Please don’t touch (2002)

Enhärjarna - Sprit, Knogjärn & Trekronor (2005)

Enhärjarna - The Resurrection (2009)

Carolus Rex IV
- Enhärjarnas arme
- Glödande eld, svidande is
- Blå-gul kärlek

Carolus Rex V
- Asgård
- Gryningssol

Carolus Rex VII
- Vår fosterjord
- Storebror
- Du sköna skatt

Carolus Rex VIII (2006)
- Enhärjarna 2
- Warriors

Swedish Thunder I (1994)
- Tusen Själar Av Krig
- Nordmännens Raseri
- Gryning
- Korpen Flyger
- OdinBandet har spelat vid dessa kända tillfällen
 • 2005-08-06 - Kuggnäsfestivalen 2005 (Nyköping)

  2009-05-16 - Deesbach (Tyskland)

  2009-05-30 - Vikingarockfestival (Borås)

  2009-08-01 - Kuggnäsfestivalen 2009 (Nyköping)Viktiga datum i bandets historia

 

        Information kommer

 

Ladda ner
 • Information kommerIntervjuer
 
        Information kommer

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS 2.1