Lördag 25 maj
HeroesBandmedlemmar
 • Johan Westmar, sång m.m
  John Järvenpää, trummor och kör
  Jouni Halttunen, gitarr och kör
  Michael Ahlquist, bas

 

Information om bandet:
 
Rockbandet Heroes bildades vid slutet av 1995.
Banduppsättningen är densamma idag som då, det vill säga Johan sång, Johnny trummor, Jouni gitarr och Micke på bas. Alla har varit med i olika musikprojekt under årens lopp. Johnny har i sin ungdom varit med i punkbanden SPD och Skrumplever. Han har även varit med i den omtalade gruppen Heroes in the Snow, som dock inget har med nuvarande Heroes att göra, vilket somliga tycks tro. Även Johan var ett kort tag med i detta band, vars skiva That´s how it goes mest bör ses som ett musikaliskt experiment. Johans övriga musikförteckning i Boråsområdet är gedigen. Punkbandet Kekkonen heroes, rockbandet 47 tårar och hårdrocksgruppen (Fierce) Concviction är bara några få av de många grupper han varit med i. Jouni har ett förflutet inom hårdrocksgenren, där han varit medlem i band som Virgin Killers och Altair. Och Micke har liksom Johan varit med i Kekkonen Keroes.

Heroes hämtar sina musikaliska influenser från flera håll, främst från punk, oi och hårdrock av diverse slag. Sedan starten är och förblir de ett opolitiskt band som främst spelar för att det är kul, vilket de också klargjort i deras första skiva, Devils game (1996). Eftersom några av texterna har ett nationalistiskt anslag, vilket ju ofta leder till missförstånd, valde de även att poängtera följande:

"Vi är alla människor med lika värde ... vi erkänner och respekterar varje folks rätt till sin egen kultur som är unik, värdefull och har en särpräglad karaktär i sig själv ... vi tar avstånd från rasism, våld och imperialism."

Heroes anser att människor ska bedömas utifrån deras individuella uppträdande och kvalifikationer, och inte utifrån deras etniska eller nationella tillhörighet.

Detta om den nationella biten, som absolut inte ska överskugga våra övriga tankar eller låtar.
Dessa tar upp allt mellan himmel och jord, från jordnära saker som vardagen, stressen, kvinnan, kärleken, helgen och festen till mer samhällskritiska fenomen. Då rör det sig ofta om mediakritik, politikers förakt för folket eller sånger om frihet respektive ofrihet.
Ett par av våra mest kända låtar tar ju upp de finska frihetskämparnas kamp under andra världskriget medan låten The Great Tribe, som är en hyllningslåt till apacherna, handlar om kränkningar som européer företog i utrotandet av indianerna.
Hjältebegreppet är ett genomgående tema i många låtar varför vi valde namnet Heroes. Heroes syftar även på dem som inte låter sig slås ned av motgångar, utan istället stärks av dessa och förmår att omvandla dem till en positiv kraft.

Med denna kortfattade beskrivning kan man säga att Heroes är ett mångfacetterat rockband, som alltså främst spelar för att det är kul och kreativt.Bandet har medverkat på dessa skivor:
 
Heroes - Devil´s game (1996)

Heroes - Garm (1997)

Heroes - Heroes of today (1999)

Heroes - Alla talar svenska (2002)

Heroes - Devil´s game (2002)

Heroes - För fosterlandet fritt (2005)

Heroes - Reaktionär (2006)Bandet har spelat vid dessa kända tillfällen
 • 2008-02-02 - Borås (Jönssonligan Cruisers)
  2007-08-03 - Nyköping (Kuggnäsfestivalen 2007)
  2006-11-04 - Borås
  2006-08-04 - Nyköping (Kuggnäsfestivalen 2006)
  2005-08-06 - Nyköping (Kuggnäsfestivalen 2005)
  2004-08-06 - Nyköping (Kuggnäsfestivalen 2004)
  2003-08-09 - Nyköping (Kuggnäsfestivalen 2003)
  2002-11-30 - Nyköping (Kuggnäs Motorgård)Viktiga datum i bandets historia

 

        Information kommer

 

Ladda ner
 • Information kommerIntervjuer
 
        Information kommer
Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS 2.1