Måndag 15 april

Intervju med Ulf Hansen

Hur känns det i bandet nu ett tag efter sensommarblotet?
Jo det är bra det, tiden läker ju alla sår

Vad skulle du vilja säga till dem respektlösa fansen som heilade?
Alltså dom var ju egentligen inte så många. Dom som var där vet ju att det var en väldigt liten klick på tanke att det var så många människor. Men dom som gjorde så, det är ju helt klart att man är ju besviken. Det gicks ju ut innan att det skulle vara en spelning där man skulle lämna sina politiska åsikter hemma, alla är välkomna vilka åsikter man än har. Det kan man ju inte se på människan, man kan ju inte fråga varje människa som kommer in om han är nazist, kommunist eller bög eller va fan som helst. Så kan man ju inte hålla på att sortera människor. Och det var ju mycket därför vi la ner på en obestämd framtid att spela live. Lägg märke till att vi inte lägger av att spela, det är många som fått för sig det.

Jag läste en intervju med Metro där du medverkade, reportern nämnde i lite sarkastisk form att det vore väll lämpligt att göra en duett med Latin Kings?

Ja det kommer ju inte att hända, det var något han tog ut i luften bara. Det där får vi ta ställning till senare var det ända vi svarade på. Ja menar han är ju inte intresserade av vi och vi är absolut inte intresserade för hip-hop tycker vi är det värsta som hänt Sverige sedan digerdöden.

Vad har egentligen hänt med Holmgång?

Dom som ordnade det där hade svårt för att hitta någon bra lokal, plus att dom tröttnade antagligen. Eventuellt är det på gång att det ska starta nästa år igen.

Carolus Rex 5 lär vara på gång snart har jag hört.
Jo dom sista banden ska spela in nästa vecka. Sen ska det mixas och göras i ordning så vi hoppas få ut den innan jul. Den och Enhärjarna kommer ut innan jul och strax efter jul kommer nog Röde Orms fulländande, Ultima Thules nya skiva och Hels Maxi-cd.

Vad har du att säga till dem fans som klagar på att ni inte har utvecklat er musik sedan 1991?
Ah det är ju egentligen bara roligt, ja menar jag hatar sådana där idioter som ska byta stil och testa något nytt, ja menar vi tycker det här är kul och folk gillar det. Och att vi inte ska ha utvecklats musikaliskt sätter man på en skiva med Svea hjältar som kom ut 91 och Sverige som kom ut 99 så kan man höra skillnaden snälla du, så dom som säger så vet inte vad dom snackar om.

Vad är Patriotism för dig?
Det är att älska sitt land.

Och så den sista frågan, vad har du att säga till dem som beskyller er för att enbart vara ute efter pengar?
Ja dom vet ju inte heller vad som pratar om. För att kunna hålla på med det vi gör så krävs det pengar. Ja menar kan man kan ju inte göra skivor utan pengar, får man inte in några nya skivor så allting måste ju gå runt. Och är det den svenska avundsjukan som träder fram så bjuder vi på den.

- Kaparn

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS 2.1