Fredag 21 juni

Intervju med Dagaz

Ni är ett ganska så nytt band, vad fick er att starta upp bandet och just spela vikingarock?
Våra liv kretsar kring musik och sång. Det kändes självklart att göra något åt alla texter som ligger och skräpar. Eftersom vi båda är mycket intresserade av den nordiska mytologin, seden, asatron och allt det som inkluderar våra förfäders historia så kändes det helt rätt att göra vikingarock. Vi tycker att man inte bör göra som man gör i dagens samhälle, att börja kalla mycket för rasism kan ha en väldigt farlig utgång. Det är en självklarhet för oss att älska vårt land och göra vad vi kan för att bevara vår historia.

Nu förtiden växer det fram mer och mer nya vikingarock band lite överallt i Sverige, är vikingarocken på väg tillbaka tror ni?
Absolut! Vi har ju själva blivit inspirerade av andra vikingarockband och vi blir mycket lyckliga över att det är fler och fler band som bildas. Verkligen jättekul! Efter allt som händer i vårt samhälle idag så tror jag dessutom att fler och fler börjar förstå vad vikingarock innebär.

När ni nu gav er in i vikingarocken så var ni nog berätta på att få ta i mot en hel del skit från press och media, hur reagerar ni på medias ständiga förtryck och smutskastning av dagens vikingarockband?
Som sagt är det väldigt synd att media är så rädd för vad vi gör och inte vågar se eller höra vad det är vi egentligen försöker få fram. Vi tar gärna emot dom för huvudsaken är ju att man kan stå för vad man gör och det gör vi, tveklöst!

Vad vill ni framföra med eran musik?
Det är mycket undertexter i våra låtar, det tror jag många förstår. Flera av våra låtar handlar om ensamhet, död, onda liv och förstås att man aldrig ska låta sig trampas på. Vi har båda blivit trampade på ett antal gånger och vet att man inte blir stark av det. Dessutom vill vi ge vikingarocken lite influenser av både folkmusik och lite svensk punk/rock, det gör det hela mycket bredare och mer spännande att lyssna på.

De flesta band har Ultima Thule som förebilder, är det samma hos er? Eller finns det kanske något annat band som får er att se framåt och prestera bra och mer musik?
Jag har inte blivit så influerad av just Ultima Thule. Även om det bandet har funnits med i mitt liv så är det nog inte just det bandet, däremot tycker jag det är starkt av dom att komma tillbaka så fort efter branden. Jag kan mestadels tacka Hel för deras engagemang, det är det vikingarockbandet jag tycker har kämpat hårt för att framföra den underbara musik de gör. Jag tycker dessutom de ska ha en stor eloge för att de är starka och kämpar för att vikingarocken ska rentvås. Annars tycker vi båda att alla vikingarockband gör livet värt att leva!

Är ni ett sk. "studio band eller kommer ni i framtiden medverka på någon konsert om ni får chansen?

För närvarande är vi ett ”studioband” eftersom vi bara är två stycken. Vi gör musiken på dator men hoppas i framtiden på att vi ska kunna utforma hela projektet.

Är ni aktuella på skiva, något projekt på gång?
Vi har fått två stycken förfrågningar redan. Kanske kommer vi att medverka på Svea Rike 3, det beror helt på om tiden räcker till.

Ni är nu två medlemmar i bandet, kommer ni försöka bli fler i framtiden?
Ja, vi har en till kille på ”g”. Han ska spela gitarr med oss. Annars får tiden utvisa vad som sker i bandet. Vi är alltid öppna för nya förslag och tankar.

Ni har nu kommit upp med en hemsida och folk har fått lite vetenskap om er så hur ser framtiden ut?
Väldigt ljus ser den ut, för tillfället. Det är alltid svårt att förutse vad folk tycker om just vår musik, det är så individuellt. Men vi hoppas på att den är till belåtenhet.

Har ni något att tillägga?
Vi gör våran musik av ett grundligt skäl: vi vill skapa något vi tycker om och utforma alla de tankar vi har.
Som nationalister känner vi också att vi måste nå ut till folk som är som oss själva. Vi vill få bort rasiststämpeln från vikingarocken. Vi vill få folk, press och media att inse att vikingarocken inte har ett dugg med rasism eller nazism att göra. Vi vill tacka våra familjer, kompisar, ”Richie” (webmaster), Sejd och alla ni vikingarockare därute i vårt avlånga Svea Rike som på alla de sätt hjälper oss och andra vikingarockband att komma ut.
Utan er vore vi ingenting!
LÅT ASARNA VARA MED ER!

- Kaparn

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS 2.1