Fredag 21 juni

Intervju med Hel ang. Cia Hedmark och Brb-music 9 juli 2002

Ert uttalande om att Cia Hedmark kommer att börja i bandet har som ni säkert förstår väckt en stor nyfikenhet. Hur kom ni i kontakt med henne från början?
Det var faktiskt Cia som kontaktade oss. Eftersom Otyg nu har lagt ner så ville hon vidare inom musiken och skickade då ett mail till oss och frågade om vi var intresserade. Eftersom vi länge har haft funderingar på att använda oss av fiol i våra låtar så kunde detta inte ha kommit lägligare. Att hon dessutom är en kanontrevlig tjej som vi trivs jättebra med är bara ett plus!


Hur tror ni att ert nya kontrakt med Brb-music kommer att påverka eran karriär i framtiden?
Vi hoppas att de ska kunna hjälpa oss att nå ut med vår musik till en större massa. Det vore underbart om den här musikstilen kunde bli rentvådd från anklagelser om att vara rasistisk. Att sälja musiken i vanliga affärer och att få spelningar obehindrat är ju ett mål vi har med bandet.

Som vi lärt oss har Cia Hedmark spelat i bandet Otyg och även medverkat på en del av Vintersorgs skivor. Med hennes kontakter finns det då inte en möjlighet att ett samarbete mellan Hel och Otyg, eller eventuellt Vintersorg kan bli aktuellt i framtiden?
Det är väl inte något vi direkt funderat på... Otyg har ju lagt ner nu och vad beträffar Vintersorg så har han fullt upp med sina egna projekt (bl.a. utomlandslanseringar)

Ni skall snart spela på en öppen konsert igen. Det blir första gången sedan sensommarblot 2001. Hur känns det att återigen spela på en offentlig tillställning?

Underbart, det ska bli jättekul att få möta publiken igen! Vi hoppas att spelningen ska gå bra eftersom vi har många ögon på oss nu... Det har tydligen blivit många skriverier bara för att vi ska spela i Norrköping och senast idag så hade vi en journalist från en tidning där som ska skriva om oss.

Och slutligen. Hur går det med inspelningen av den nya skivan. Kan ni berätta lite lätt om det utan att direkt avslöja era planer?
Vi påbörjar inspelningen av den nya skivan den 20-21 april. Just nu har vi spelningen i fokus, men materialet är så gott som klart till den nya skivan. Vi tror att den här skivan kommer att bli lite mer åt Valkyriors dom-hållet snarare än Blodspår. Den kommer att innehålla mellan 10-12 låtar beroende på hur inspelningen går.

- Kaparn

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS 2.1