Måndag 15 april

Intervju med Bruno Hansen, Karolinerna


Hur är läget med Bruno och Karolinerna idag?
- Jo tack det är bra, vi håller på med en platta som kommer att bestå av cirka 12–14 spår förfullt. CD'n kommer förmodligen få titeln "Förfluten tid" och som kommer att släppas nu till sommaren.

Kan ni börja med att presentera er själva och berätta lite bakgrundsfakta till bandet?
- Bandet består endast av Bruno "Brunte" Hansen och brorsan Ulf Hansen.. bandet startades på grund av att efterfrågan var såpass stor. Texterna är rebelliska och har en historisk förankring om Karolinernas välde..

Hur har arbetet med Karolinerna gått, är ni nöjda med resultatet av debutskivan "November år 1700" ? Och hur har kommentarerna kring skivan var i allmänhet?
- Det har gått bra! Många uppskattar vår första skiva "November år 1700" ..Men uppföljaren som kommer nu till sommaren är mer genomtänkt. Förhoppningsvis så kommer det att bli den bästa skivan som vi har gjort.

Bandet består av dig och din bror Uffe, som du tidigare sa. Hur är det att arbeta tillsammans igen som i gamla dar när ni båda var med i Ultima Thule?

- Ja det stämmer, det är ganska festligt! Många är förvånande över att vi går in i studion och sätter låtarna i första tagningen. Vi är sammansvetsade bröder och vi är mer rutinerade nu än vad vi var när vi spelade tillsammans i Ultima Thule förut i början av 80-talet!

Enligt din åsikt, vad är skillnaden mellan ditt soloalbum och Karolinernas skiva?
- Det är två helt olika projekt, soloskivan är en salig blandning av olika musik stilar. Dessutom tryckte Hagström på Last Resort records upp skivan utan mitt fullständiga erkännande från början. Jag har dessutom inte fått det fullständiga copyright ersättningarna och royalties för mina verk. Karolinernas skivor håller en mer rak tråd, en rebellisk framtoning med historisk förankring som släpps på ett helt annat bolag..

Ni planerar förfullt för ett andra album. Hur går det hittills med den, flyter arbetet på bra?
- Det flyter på, vi har endast tre låtar kvar att spela in. Jag tycker att denna platta har en ganska hög potential.. Jag är ganska nöjd hittills.

Har du varit aktiv i några andra banden mellan 1988 till slutet av 90-talet, eller koncentrerade du dig mest på att vara trubadur?

- Jag har spelat i ett band som heter The Promises .. vi har släppt en platta vid namn "Summerpulse", som var en blandning mellan många olika stilar som synth, pop och rock. Vi är inte lika aktiva idag . Jag har figurerat och är fortfarande verksam som trubadur emellanåt.

Hur kom det sig att du bestämde dig för att inte återförenas tillsammans med resten av Ultima Thule i slutet av 80-talet, vilka var skälen bakom det beslutet?
- Det kändes inte rätt, jag ville pröva andra vägar.. Det blev för kommersiellt helt enkelt. Jag tycker att många av oss tappade spelglädjen samt så styrdes bandet totalt av maktens män hos musik industrin vid den tiden.

Finns det några spelningar planerade för framtiden just nu?

- Vi kommer spela på Kuggnäs nu till sommaren.

Ni spelade dessutom på Kuggnäs 2004. Hur tycker du det gick, var stämningen och allting perfekt?
- Det var en härlig stämning, många uppskattade att se oss live..

Har någon av alla låtar du skrivit en speciell betydelse för dig, eller kan du jämföra de flesta med varandra gällande att de betyder mycket?
- Alla låtar som jag har skrivit betyder mycket. Framför allt "Bedrövelsens tidevarv". Det finns ett ordspråk som lyder "En vän föds i nöden.." Man har många vänner men när man behöver hjälp, eller är i nöd så ser man var man har sina sanna vänner.. bättre med få sanna vänner än många ytliga.

Hur skulle du jämföra dig själv idag med hur du var som person under 80-talet?

- Man ser på ett helt annat perspektiv, man har större livs erfarenhet. Det stämmer verkligen att visheten kommer med åren.

Någon ånger över saker som du önskat du gjort annorlunda under tiden som musiker?

- Man ångrar att man har spelat in vissa låtar som man inte är så nöjd och stolt över.

Skulle du kunna räkna upp dina tre favoritskivor någonsin?
Pistols - Never mind the bollocks
The Ramones - The Chrysalis years
Karolinerna - Förfluten tid .. hehe

Något du skulle vilja tillägga innan vi avslutar intervjun?
- Jag är ingen rasist eller nazist. Jag anser att alla är lika värda. Jag är helt enkelt en kärleksfull, rebellisk Patriot!

- Marcus

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS 2.1