Måndag 15 april

Intervju med Eldgrim


Hur är läget med grabbarna i Eldgrim idag?
- Grabbarna? Eldgrim har nog blivit ett enmans projekt tyvärr. Det är inte som förr längre att man tog sin tid för att repa. Vi har nog inte repat på 6 månader ung.. Men vi mår fint!

Er debutplatta kom ut för inte så länge sen, hur har responsen varit hittils från lyssnarna, och hur nöjda är ni själva? Är det något såhär i efterhand ni skulle vilja ändra?
- Responsen har varit ganska bra tycker jag för att vara vår debutplatta, så vi kan inte klaga på nåt. Vi är nöjda med plattan fast det finns ju alltid lite småfel här och där, men det är inget vi skulle vilja ändra på.

Vilken låt är er personliga favorit på debutplattan, något som står riktigt nära hjärtat, och varför just den låten?
- Tycker det finns några stycken men måste nog svara "Sverige i mitt hjärta". Vet inte varför, kanske för att det är jag som skrivit den själv haha.

Ni tog med ett par Thule-covers på nya plattan, varför några sådana och inte enbart eget material?

- Fast sen så är det en cover med Nidhöggs vrede också. Men jag tyckte att jag hade inte tillräckligt med eget material till plattan just då så det är därför vi tog med några covers.

Första plattan släpptes på Odin Productions, kommer samarbetet er emellan fortsätta till kommande material dessutom?

- Ja det stämmer, vi blev förvånade över att nån ville att skivan skulle släppas eftersom den spelades in för 3 år sen typ, hade faktiskt gett upp hoppet, så det va kul att Perer kontaktade oss. Kan inte svara på den frågan just nu.. kanske inte blir en platta till men vi får se, siktar på det!

Har ni något nytt material på gång redan? Isånafall, kan ni berätta lite vad vi kan förvänta oss av detta?
- Ja jag och Nille håller på med lite nytt material för tillfället, vi hade siktat in oss på en platta till Kuggnäs men tyvärr så hinner vi inte med det.

Anders, du spelade för några år sedan i Härskarna och är nu tillbaka igen i Eldgrim. Vad fick dig att köra igång ett nytt projekt igen, och har du varit aktiv på något sätt inom scenen under de senaste åren?
- Eldgrim och Härskarna är samma band fast vi kanske ändrade stil. Namnbytet blev pga att när vi spelade in den första plattan så skulle den släppas under Nordkall Rec, och han ville att vi skulle byta namn. Men sen så såg vi hur det gick med det.

Och du Nille har varit aktiv i många projekt, Mjölner och Nordkall som de mest kända, men nu har det varit tyst från dig i ett par år, vad har du haft för dig på sistone?

- Jag gjorde ett litet uppehåll, tappade lusten efter allt trassel med Nordkall-skivan. Men nu är jag tillbaka, har precis blivit klar med min karaoke-DVD som kommer att släppas på Kuggnäs i sommar. Den innehåller 28 av dom bästa vikingarockslåtarna, en cool grej för hemmafesten hehe. Nästa projekt blir en ny Mjölner-skiva.

Får vi se er spela live, med gästmusiker såklart, eller ska Eldgrim förbli ett studioband? Har ni fått någon förfrågan angående sommarens Kuggnäs?

- Det vet jag inte!! Jag har en så himla scenskräck haha. Kanske som trubadur om nån som vill. Näe, men visst det skulle vara kul att få spela live nångång, men vi har inte fått den chansen ännu. Bara en liten spelning där vi bara lirade 3 låtar i Strängnäs med Njord, Skymningstid och Hel.

Hur tror ni att människors syn på Vikingarocken idag är i allmänhet, har det blivit mer accepterat på senare år, trots att debatten är ganska het ännu?

- Hmm.. jag tror inte att människors syn kommer bli mer eller mindre accepterad. Det kommer alltid finnas mot och mothugg i den frågan men man vill ju att den ska bli mycket mer accepterad men det är svårare än man tror.. så man försöker ju förgäves. Sen så blir det ju inte bättre av att folk sprider falska rykten på banden heller på nätet, typ som falska låttitlar med olika band osv..

Snabbfrågor:
Sommaren? Förbannat varmt
Droger? Stockholm 7,2
Reinfeldt? Ehh, Ehh
Feminister? Va är det?
Återkomsten av Völund Smed? Kanon
Utländska Vikingarocksband? Inte hört så mycket av det
Kval i fotbolls-EM? Tack Danmark!!
Thules 25 års-jubileum? Dunder fest
Öl eller grogg? Öl
Norrland eller Skåne? Östergötland :)
Playboy eller DN? PB
Moderatbandy eller fickpingis? Får nog bli Fickpingis med Playboy tidning.

Nu ska jag inte ta upp mer av er tid, men har ni något ni vill tillägga eller säga till de som läser detta?
- Vill tacka alla som köpt vår skiva, och ni som gillar det vi gör.
SKÅL!!

- Marcus

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS 2.1