Fredag 21 juni

Intervju med Eddie Sjösten - Röde orm

Hur är det med dig nu för tiden?
Jo tack, nu börjar det lugna ner sig lite. Det har varit lite pressat ett par månader eftersom vi ville släppa skivan "Patriot" till Kuggnässpelningen och det har ju varit semester tider så det har varit svårt att få till rep med grabbarna. Men skam den som ger sig.


Du har ju vart ledsångare för Röde Orm nu i Ca: 2år. Känns det bra?
Ja jag kommer ihåg den dagen då jag blev tillfrågad om jag ville testsjunga med bandet: Jag stod och gapade i en karaoke mic på en mc klubb när dom frågade mig. För mig var det en ära att börja lira med Röde orm, man har ju setat och tagit ett par kalla och lyssnat på deras skivor. Det kändes ju lite konstigt att börja repa in deras låtar som dom sjungit in, Men jag gjorde något eget av det med. Sen kom ju planerna in på att vi skulle släppa en skiva, så då blev det ju att man blev ett med Röde orm När man börja att skriva egna texter och musik.


Hur går det att kombinera musiken o familjen? För många bandmedlemmar så har valet att spela musik även kommit att påverka familjen. Hur ser din familj på detta, stöttar de dig i ditt val att lägga den tid på musiken som du gör?
Det kan jag säga att det har varit tufft i bland speciellt med en dotter på 1år som också kräver sitt. Men man får ju ta och prioritera lite grann också, Jag menar att alla familjer måste ju ha sin fritid och sina intressen, Jag har min fritid i replokalen och mitt intresse är musiken och givetvis min familj. Men familjen har börjat acceptera att det är min fritid.

En av mina favoritframträdanden med Röde Orm är det från Kuggnäsfestivalen 2007. Har du själv någon speciell spelning ni har gjort som ligger dig varmt om hjärtat? Berätta gärna om dina minnen kring denna spelning.
Jag håller med, 2007 spelningen på Kuggnäs var riktigt speciellt, det var många känslomässiga laddningar och förväntningar. Dels jag som ny sångare i bandet, sen var det också första gången som Röde Orm hade ett uppträdande. Nervositeten hägrade högt den kvällen. Men vilken karriär start, och den publik som var   där då var helt fantastisk.


Förutom favoritspelningen så måste man ju fråga om du har någon speciell låt som du tycker mest om att framföra live och vilken låt som du uppfattar som den låt som ger mest respons från publiken?
Utav dom gamla låtarna är nog en Vikingakung min favorit, härligt gung i den. Utav dom nya låtarna är Enad kamp en riktigt skön låt att framföra
Och publiken rycks med direkt i en allsångs refräng.


Vad fick dig att börja inom musiken och att just välja denna undergroundstil?
Jag har ju alltid lyssnat på vikingarock och patriot som jag är så var det inte svårt att välja denna stil att framföra sina texter och budskap på.


I somras så var det ju sista Kuggnäsfestivalen på den plats där den har arrangerats sen starten. Det finns många minnen kring gården och tidigare festivaler. Hur kändes det för dig?

Jag ser bara framemot nya tider och nya platser, minnena finns alltid kvar. Tror bara att det blir bättre med en flytt. Nya krafter nya tag heter det väl.


Kommer vi få se mer av dig och Röde Orm på kommande festivaler och på nya platser framöver?
Det hoppas jag verkligen. Nu är ju vikingarocken inte särskilt välkommen känns det som. Det måste komma en vändning om vi ska synas mer.


Ni har ju släppt nya skivan Patriot nyligen, hur har era förväntningar kring skivan varit?
Mycket stor! då jag som ny sångare har ett nytt sound och ett annorlunda tänkande för nya Röde Orm. Det skulle samtidigt vara nytt likaså att man skulle höra att det var Röde Orm.
 

Känns det som att skivan har gett den respons som var väntad?
Lite tidigt att spåna i det nu, Men vi hoppas verkligen att fansen är nöjda. Hitintills har vi bara fått bra kritik.


Har du något att tillägga kring skivan, något roligt minne från studion eller liknande?
Det har verkligen varit pressat, Men med bra bandmedlemmar blir humöret på topp, man slänger lite glop ord åt varandra men det är ju bara för peppningens skull. Allt var ju relativt nytt för mig i studiomiljön, så det va ju mycket att tänka på över lite öl.


Har du nått du vill säga till de fans där ute som köper er skiva och kommer och kollar på era spelningar i vått och torrt?
Ja! Utan er så hade det inte blivit en skiva, Och ni som köper den värnar verkligen om vikingarocken och det svenska kulturarvet.
Och det finns inget bättre än att se hungriga vikingarockare vid sen, som hjälper till i refrängerna.
Tack Svenska folket." I enad kamp vi strider fram, I enad kamp för fosterland!

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS 2.1