Måndag 15 april

Recension: Carolus Rex 3

 

Äntligen är den tredje plattan i Carolus Rex serien här och denna gång ser det ut att åter bli en salig blandning av låtar. Det finns bland annat tysk vikingarock, Oi och gladpunk med bandet Greedy vilket är roligt att se.

 

Skivan dras igång med "Jinx army" med Oi bandet The Jinx och detta är en låt med en jäkla massa ös och det är riktigt bra.
 

Sedan följer Greedy med den roliga och uppmuntrande låten "Happy ending", det är en fartfylld och skön låt som borde gå hem hos de flesta.


Heroes - "Naked" är den tredje låten och denna låt borde väll alla som har huvudet på skaft känna igen. Denna underbara låt om tatueringar ifrån det ännu bättre Borås-bandet Heroes som kör sin egna stil med rockiga och mycket bra låtar.


Nästa låt "Sverige" med Midgårds Söner är en tonsatt dikt av Verner von Heidenstam. En mycket tilltalande text och ett bra sound som håller länge, rent ut sagt, en mycket bra låt.
 

På det femte spåret så är det äntligen dags för den tyska vikingarocken med bandet Walvaters Recken och med låten "Tote Welt”. Det är en mycket tung och härlig låt, och även om man inte kan tyska så kommer man gilla denna låt skarpt.


Nästa låt är "Gråkappan" med Ultima Thule och denna låt är tidigare outgiven och man är alltid lika spänd inför nya Thule låtar. Men denna låt är riktigt jäkla bra som de flesta av Thules låtar brukar vara, den handlar om Karl XI som även kallades Gråkappan.


Äntligen är det dags för New age messiah att åter igen göra entré och denna gång med låten "Diary of a murder". De har med sitt underbara sound trollbundet många utanför vikingarocken och fått dem att gilla vikingarock. För deras texter handlar mycket om stolthet, men deras sound kan inte liknas med vikingarock vilket gör dem väldigt unika.


Åttonde låten står det nya bandet Social Disease för med låten "Feel the pride" och detta är en helt otroligt bra låt med ett sånt jäkla ös i. Det är roligt med lite udda stilar som sjunger om stolthet och på engelska.


Nästa låt är tillägnad Oi-älskarna för det är självklart The Jinx och denna gång framför de låten "My way" som är en mycket fartfylld och bra låt.


Och för de som gillar tyska så är det dags för Tysklands motsvarighet till Thule, nämligen Nordwind och det med låten "Asgard wir kommen". Låten börjar väldigt mystiskt vilket gör att man spetsar öronen fullt för vad som komma skall. Och detta är en mycket bra låt som borde få många att vilja höra mer av detta tyska band.


För punkarna så kommer nu bandet Greedy med låten "Just another punk" som är en glad låt i ett bra tempo, en riktigt skön låt helt enkelt.


Tolfte låten är med Midgårds söner och låten heter "From Sweden to Deutschland" och den handlar om Midgårds Söners spelning i Tyskland. Det är en fartfylld låt med en medryckande refräng om deras resa och spelning. Så med tanke på texten är det en mycket rolig och bra låt, som kanske kan klassas lite som en party låt.
 

Nästa låt "Infect med" är en ny låt med Heroes vilket är mycket roligt att höra för detta band är så otroligt bra, med sina rockiga låtar. Denna låt är en riktigt hederlig Heroes låt och till dem som avgudar Heroes så finns den nya skivan "Garm" ute nu.


Vi hinner med ännu en outgiven låt med Thule och denna gång heter den "Svarta döden" som är en mycket bra låt som alltid. Den handlar om den svarta döden, nämligen pesten som härjade fritt i vårt land i de tidigare tidsåldrarna, ett mycket viktigt tema att skriva låtar.


Femtonde låten är "Donnersturm" med tyskarna "Walvaters Recken och detta är ännu en härlig låt från dessa grymma tyskar.

"God of thunder" med Social Disease är nästa låt, som är ännu en kanon låt ifrån detta nya band. Låten går på engelska och handlar om guden Tor, den mäktiga åskguden.
 

Nästa låt är "My pride" med New age messiah och detta är nått helt otroligt vackert. En mycket berörande låt som får en drömma sig bort i en dvala.
 

Vi har nu kommit till den näst sista låten "Potenterna" och den framförs av en ny artist vid namn Conny Törebrant. Denna artist är nått man verkligen vill höra mer av, för han har åstadkommit en helt ny stil. Det är svårt att förklara den, man lär höra honom själv för att förstå dessa underbara toner.
 

Skivan avslutas med party låten "Party in Valhalla" som görs tillsammans av Ultima Thule och Nordwind. Texten varvas med att de sjunger både på Svenska och Tyska vilket gör den riktigt härlig och bra, helt enkelt en riktig fest låt.

 

Då var åter en Carolus Rex skiva avverkad och vad som gör denna speciell är att det är en otrolig blandning av låtar. Den tradionella vikingarocken har kommit lite i skymundan på denna skiva som innehåller mest punk, Oi, utländsk musik och lite annat smått och gott. Men skivan innehåller ändå ett par riktigt bra klassiska vikingarocks låtar så denna skiva borde kunna gå hem hos de flesta.
 

Skriven av Löven

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS 2.1