Tisdag 23 juli

Recension på Chrome - Viking På Färd

Detta nya band släppte denna skiva hos Svea rike Records år 2000, nu mera känt som Valhalla Records. Skivan är helt hemmagjord och ses som en demoskiva och ett försök att starta upp ett skivbolag. Vilket Peter Brandt även senare lyckades med.

Skivan inleds med "Balders drömmar" som är en cover på Ultima Thules låt. Inspelningen verkar inte vara den bästa, det känns mest som det är demo, vilket även kanske var tanken. Men med lite träning och bättre inspelning så hade nog dessa grabbar gjort en mycket bättre version av denna låt.

Den andra låten är en helt egen låt vid namn "Viking på färd" och det är samma här med inspelningen, annars är det en helt okej låt.

Sista låten är en cover på Völund Smeds "Fader" och det finns inte så mycket mer att säga än att de hade kunnat lyckas mycket bättre med riktig inspelning.

Det är väldigt svårt att ge låtarna en rättvis bedömning när det är så pass dåligt inspelade, tyvärr sjunker betyget på dem när de håller låg ljudkvalité.

Denna demoskiva är idag väldigt svår att få tag på och det är heller inget att ha då allt är hemgjort och låtarna finns med på Svea Rike 2.
Skriven av Löven och Richard

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS 2.1