Tisdag 23 juli

Recension:  Easter Sucks, X-mas rules

Denna skiva släpptes av Ultima Thule Records till julen 1997. Banden som medverkar på denna samling är Heroes, The Jinx, Greedy, Blind System och självklart Ultima Thule själva, de har här rockat upp alla de gamla klassiska julsångerna som vi brukar sjunga vid Jultider.

Thule själva inleder skivan med låten "Rockin' Around the Christmas tree" som de har gjort riktigt bra med mycket snack i bakgrunden och en lustig röst som pratar bitvis. Det är härlig allsång igenom hela texten vilket smittar av sig så man själv gärna sjunger med.

Heroes fortsätter sedan med "I saw mommy kissing Santa Claus" som Johan tillsammans med en konstgjord röst inleder på svenska. Innan den övergår i ett högt rasande rockande tempo och man märker att de sjunger på både svenska och engelska vilket är kul och självklart är Johans härliga muninstrument med.

Tredje låten är det The Jinx som står för, och det med låten "Det är inte snön som faller". Som går i ett snabbt punkigt sound som nog borde falla de flesta i smaken och kommer man inte i Julstämning med denna låt så gör man garanterat de med de efterföljande låtarna.

För den fjärde låten är det Thule som kör. De kör några riffs med låten "Tack och go'Jul" som är en helt underbar Jullåt. Med hårda gitarriff i början innan sången kommer igång så slår denna låt riktigt hårt och man kan inte låta bli att springa efter julpyntet om man inte redan gjort det.

Femte låten står gladpunkbandet Greedy för, låten de kör är "Ännu en Jul". Som går i äkta punksound, vilket låter riktigt bra och man får svårt att sitta stil så rådet är att rycka fram glöggen och allt annat gott som hör julen till.

Nästa låt är med Heroes och denna gång med "Mössenes julafton" som alla borde ha hört tidigare. Heroes gör denna låt på ett mycket bra, rockigt sätt och man vill direkt upp och dansa runt granen.

Sjunde låten "Mer jul" är en riktig partylåt som Thule kör med några gästartister vilket låter helt underbart när det är flera som sjunger, man kommer verkligen i stämning, de har verkligen lyckats med denna låt som är en av de bästa låtarna på skivan.

Nästa låt är "X-mas SKA" som är en egen låt av The Jinx och den är helt okej men passar inte riktigt in känns det som. Den är helt okej, men inte så man kommer i julstämning direkt.

Nionde låten är "Tomtarnas Julnatt" som Thule kör och de gör det på ett helt underbart sätt. Man börjar direkt sjunga med och nu vill man att julafton ska vara här så snabbt som möjligt så man verkligen får ta del av all mat och allt annat gott.

Näst sista låten kör Blind System och det är med låten "Christmas medley" som de kör i ett mycket ömt och bra tempo så man verkligen kommer i stämning med Julgroggen och glöggen.

Thule avslutar sedan skivan med den klassiska låten "Frost the snowman" som återkommer på flera andra skivor. Denna låt är en mycket bra avslutning på skivan som håller hög klass i juletider.

När julen är i antågande måste man ju som traditionsbunden få lyssna på lite Jullåtar och då är denna cd ett välkommet inslag då den innehåller många av de gamla klassikerna som man sjöng som liten. Det är en stor blandning av punk, rock osv. så den är mycket bra då den kan passa många. Denna skiva är en perfekt julklapp och borde finnas i varje mans hem under julen.

Skriven av Löven

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS 2.1