Fredag 21 juni

Recension: Enhärjarna – Tors Vrede

Detta är Enhärjarnas första egna skiva, det är en fyra låtars mini-cd och med tiden har Enhärjarna kommit och blivit ett av de mest klassiska vikingarocksbanden.

Första låten på skivan heter ”Enhärjarna”, samma som bandnamnet och låten är inte allt för bra. Musik- och textmässigt låter det jättebra men sångarens röst är alltför skrovlig. ”Stolthet” som är den andra låten är mycket bättre än den första, rösten är fortfarande för skrovlig med på något sätt så passar den i denna låt.

Tredje låten ”Starka band” inleds väldigt lugnt med gitarrerna men övergår i ett litet snabbare tempo sen. Även i denna låt passar den skrovliga rösten mycket bra och det gör även låten riktigt skön.

Sista låten är ”Tors vrede”, samma namn som skivan och det är en lagom snabb låt som den skrovliga rösten återigen passar utmärkt till. Låten handlar såklart om den mäktiga krigsguden Tor som med sin hammare skyddar människorna i detta avlånga vackra land.

För att vara deras första skiva så får det ses som mycket bra, men lite mer jobb på den skrovliga rösten så kommer det låta ännu bättre i framtiden. För deras sound passar perfekt in i kategorin vikingarock, då det är väldigt mycket mystik runt deras musik.

Skriven av Löven & Fredd

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS 2.1