Torsdag 22 februari

Recension: Fest På Valhall

Efter 7 års tystnad har Odins Änglar åter bestämt sig för att ge sig in i musiken, så med denna samlingsskiva som innehåller gamla godingar tänker de åter äntra vikingarocksscenen.

De första sju låtarna står Odins Änglar för och de inleder med den härliga fest låten ”fest på Valhall”. Det är en mycket glad och munter låt som man gärna tar en svängom till.
Den efterföljs av "Nordmännens raseri" som är en lite lugnare låt men den håller absolut toppklass och refrängen sjunger man gärna med i.
Tredje låten är den bortglömda låten ”svensk försvarssång” som endast finns med på en svåråtkomlig samlingsskiva. Det är en mystik och lugn låt med ett budskap som kan diskuteras, men själva låten är riktigt härlig.
Nästa låt är kamp låten ”Heja Sverige” som gjordes till Hockey VM, inte världens bästa hockey låt kanske men den har sin charm ändå och passar perfekt i pauserna mellan perioderna.
”Gudarnas Söner” är nästa låt och den handlar om den nordiska mytologin och om gudarna. En mystisk och rätt bra låt som gärna spelas.
Sjätte låten är nått helhäftigt, ”Vem knackar” är en mystisk och konstig låt med ett väldigt eget sound. Om jag inte missminner mig så är texten skriven av Per Engdahl vilket mycket väll kan stämma om man börjar syna texten.
Odins Änglars sista låt är ”Det Svenska fiket” och detta är en mycket bra låt med en mystisk text.
Efter att Odins Änglars låtar är över så tar Mörbyligan över och deras första låt är ”Den mäktiga Tor” som inleds med ett mäktigt åskväder. Det ’är en mycket bra låt och med deras otroligt lena stämma så borde Mörbyligan gå hem hos de flesta.
Nionde låten är "En svunnen tid" som är en mycket lugn och harmfylld låt som är från Mörbyligans album "Tors Återkomst" som även den första låten är ifrån.
"Sverige fosterland" heter den tionde låten och är i samma harmfyllda lugna sound som Mörbyligans tidigare låtar. Det är skönt med en helt unik musik version av patriotisk musik som Mörbyligan framför.
Nästa låt heter "Trollskog" och är åter en skön och mycket bra låt i Mörbyligans specifika sound.
Sista låten med Mörbyligan är "The Mighty Thor" och som ni säkert redan listat ut så är den på engelska, vilket är kul att höra.
Nästa tre låtar står Völund Smed med och det är tre rätt okända låtar som funnits med på några samlingsskivor.
Första Völund låten är "Attack" och är en inte allt för bra låt, men den har ändå sin egna charm, men de har helt klart gjort mycket bättre låtar än denna.
Fjortonde låten är "Mr. Nine-to-five" som är en betydligt bättre och skönare låt. Handlar om det normala livet där man jobbar från nio till fem och inte bryr sig om någonting alls. Låten är på engelska och det är en riktigt schysst låt som de flesta borde gilla.
Völund Smeds sista låt är "Raserare" som också håller hög klass som de flesta av Völunds låtar gör.
Skivan avslutas med Heimdalls underbart vackra låt "Sveriges ängder". Det är en hyllningssång till Sveriges underbara natur och Heimdall har verkligen lyckats med denna låt, en riktig kanon avslutning på denna sköna samlingsskiva.

Det är roligt att de har gjort en samlingsskiva med de mest okända låtarna ifrån några av de bästa banden genom tiderna. Dessa låtar hade annars glömts bort och aldrig fått den ära som de är värda. Och vi hoppas att denna samling kan medföra att de kommer nytt material ifrån Odins Änglar snart.

Skriven av Löven

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS 2.1