Tisdag 23 juli

Recension: Frostfödd - Det Andra Inseglet

Detta är Frostfödds andra och senast skiva, antagligen är det nog också det sista vi får höra ifrån dem. Denna skiva är lite rakare samtidigt som texterna är lite enklare. För Frostfödd fick en del kritik efter sin första skiva för att de använde lite för mycket svärord. Deras låtar handlar om kampen för det goda och striden mot det onda. De vill verka för ett ökat medvetande om vårt nordiska arv.

Skivan drar igång med låten "Återkalla legionen" som inleds med ett intro där de först håller ett tal som är väldigt mäktigt innan själva låten kommer igång. Det är väldigt skönt att åter få höra nya toner ifrån detta hårda och grymma band.

"Järnets lov" är nästa låt som handlar om järnet i klingorna som vi ska slåss med, kan det nog tolkas som. För det är väldigt svårt att tolka Frostfödds invecklade texter. Låten är i stort sett mycket bra med sitt hårda sound och medryckande refräng.

Tredje låten heter "Asa Tor" och handlar så klart om våran storslagna åskgud Tor som med sin hammare framkallar blixtar. En riktigt bra och härlig låt som snabbt sätter sig på hjärnan.

Den efterföljs sedan av låten "Tre ting" som handlar om de tre ting som en kämpe ska äga. Vilka de tre tingen är får ni ta reda på själva genom att lyssna på låten som är en mycket bra låt.

"Evig tanke" som är nästa låt börjar med ett riktigt ös med sina hårda gitarrer som håller i genom hela låten som i övrigt är väldigt kort. Men det är en mycket härlig låt med en väl igenom tänkt text.

Som sjätte låt kommer en riktigt underbar låt vid namn "Seger eller Valhall" som med sin helt underbara text snabbt blir en favorit. Låten är väldigt kort som många av Frostfödds låtar är men det gör bara att man vill spela låtarna och skivan om och om igen. Detta är nog den bästa låt på denna skiva och kanske även den bästa som Frostfödd gjort hittills.

"Under åskgudens tecken" är nästa låt som är ännu en slagkraftig och härlig låt om att vi ska strida under Åskgudens tecken. Frostfödds grova sound trollbinder en verkligen och inte mindre deras härliga textning.

Nästa låt heter "Odens son" och handlar så klart om Odens son - Europas fader, och det är ännu en fartfylld och bra låt producerad av detta omtalade band.

Nionde låten "Drag svärdet ur skidan" är åter en låt som fort blir en favorit. Den är fartfylld och innehåller en skön text som de flesta av Frostfödds låtar gör.

Nästa låt är en mycket kort låt vid namn "Den slutgiltiga striden" som knappt är två minuter lång vilket är mycket synd. För det är en mycket bra låt med en medryckande refräng.

"Söner av norden" heter den näst sista låten och är återigen en bra fast lite lugnare låt. Och som Frostfödds alla andra låtar så har den en bra och genomtänkt text.

Skivan avslutas sedan med den lugna låten "Stormens barn" som avslutar denna härliga skiva på ett värdigt och bra sätt.

Denna skiva håller samma klass som deras debutalbum "Den första striden" och innehåller många låtar som snabbt blir favoriter. De har med sina texter om strid och kamp inom den nordiska mytologin slagit igenom ordentligt.

Skriven av Löven

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS 2.1