Måndag 15 april

Recension: Heroes – 666

Detta är en 3 låtars singel som släppts som en försmak till Heroes kommande album ”Reaktionär”. De släppte denna singel för att vi skulle få lite försmak av vad som komma skall. De var tänkt att hela skivan skulle ha släppts till sommaren, lagom till Kuggnäsfestivalen men mixningen drog ut på tiden och därför ger de oss denna singel istället.

Första låten har samma namn som titeln, nämligen ”666” eller i klartext ”För Fosterlandet Fritt”. Ett låtnamn som lätt kan misstolkas av förstå-sig-påare, men de som vågar inhandla denna singel får tolka denna text själva och sedan förstå att den inte innehåller nått farligt. Låten är en mycket grym låt i hårdrocksstuk och med en underbar allsångs refräng som kommer lyfta taket i de lokaler som Heroes spelar i.

”Ofrihetens väv” heter nästa låt som är en något lugnare låt än den första, det är en klockren låt där allt verkligen funkar perfekt. Den handlar om ofrihetens väv som media och politikerna väver in oss i runt Bryssel. Finns en lite sorglig ton i låten vilket bara gör den bättre, detta är en av de bästa låtarna de gjort på många år.

Sista låten är ”Reaktionär” och för de som inte vet vad en reaktionär är så har Heroes lagt ut en liten förklaring på sin hemsida:
”Reaktionär är en attityd som handlar om att blicka tillbaka och ta med sig det bästa därifrån in i framtiden. Reaktionär handlar vidare om att reagera på det osunda som breder ut sig i samhället via massmedierna. Det gäller sådant som vålds- och knarkglorifieringen, bespottandet av den svenska kulturen och traditionen osv.”
Låten är riktigt underbar och den inleds med ett par härliga gitarriff för att sedan dra igång med den mycket genomtänkta texten som hela låten bygger på.

Det känns som Heroes verkligen har lyckats med dessa tre låtar, för de är en klockren singel och man längtar ordentligt med spänning efter fullängds skivan som kommer komma. Som Heroes själva säger så kommer de bli den bästa skivan de någonsin gjort, för att de har fått jobba med den i lugn och ro i sin egen studio. Efter att ha hört singeln så tvivlaren man inte en sekund på deras ord.

Skriven av Löven

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS 2.1