Tisdag 23 juli

Recension: Heroes - Alla Talar Svenska

Detta är det senaste alstret vi kan höra från Heroes, och det som gör denna skiva unik är att den är helt på svenska. Deras tidigare skivor har varit helt på engelska förutom några enstaka undantag. Så spänningen var stor då man fick höra om denna skiva och nu har man den äntligen i sin hand, så här nedanför följer en bedömning av skivan.

Första låten är "Duger brödet" där varje fras i sången är en fråga, början är lite svår att smälta men sen kommer låten igång och gör låten till en riktig kanonlåt.

Sedan efterföljs den av låten "Redo för strid" som man inte kan få nog av, man rycks direkt med i låten som är väldigt snabb och mäktig. Den handlar om de finska lejonen som slogs för Finlands frihet under vinterkriget, låten finns även med på Carolus Rex V.

Nästa låt "I väntan på döden" är en lugn och sorglig låt, den är mycket realistisk och kritisk mot dagens samhälle. En riktigt bra låt som hör till en av de bästa, Heroes har för vana att alltid skriva bra texter tillsammans med hård och tilltalande musik.

"Tänk rätt" heter fjärde låten och så fort låten drar igång så känner man att denna låt kommer att ha det lilla extra som en låt måste ha för att bli en stor favorit. Och självklart så blev denna låt en av de största favoriterna på skivan. Den kritiserar hårt det "politiskt korrekta" samhället.

Femte låten som heter "Våldtäkt" handlar om att skydda och stå upp för det man tror på. Trots att vi blir bespottade varje dag för de känslor vi har, en riktigt härligt snabb och hård låt.

Nästa låt är en riktig festlåt med namnet "Skål" och man kan ju inte förvänta sig något annat med en låt med detta namn än att den ska vara snabb och riktigt festvänlig. Självklart går den i ett snabbt och rockigt tempo som borde få varje viking upp på dansgolvet för att tillsammans svänga bägarna och hornen i denna otroliga låt.

Sjunde låten "Sägnen om Amerika" är en delvis lugn låt som handlar om hjälten Leif Eriksson, om att det faktiskt var han som upptäckte Amerika och inte den vilsne Columbus. Låten ger en känga åt historikerna som gav Coloumbus äran över att ha funnit det omtalade landet Amerika då Leif Eriksson egentligen hade funnit det femhundra år tidigare.

"Frihet" heter nästa låt som även fanns med på Carolus Rex V, det är en snabb låt som handlar om just friheten, om att vi måste ta vara på friheten, för vem vill inte leva i frihet utan att behöva bli nedtryckt och behandlad som en slav.

Nionde låten "Rotlöshet" kan sammanfattas med ett ord, nämligen Kritik!

Nästa låt heter "Instinktens ideal" och är en snabb och aggressiv låt som man gärna rycks med i. Låten är som sagt snabb och mycket bra och man vill gärna sjunga med i för den får en på ett bra humör.

Den elfte låten "Vem" fanns även den med på Carolus Rex V som är ännu en kritisk och snabb låt. Låten är inte speciell på något sätt mer än själva texten, annars så går sången i ett lite för snabbt tempo.

Vi är nu framme vid den näst sista låten "Vikingen Tor" som är en berättelse om åskguden Tor. Det är en lugn och bra låt för sanna Vikingaälskare.

Den trettonde och sista låten är "Mitt hem är min borg", låten inleds med virveltrummor i början, det är en hyllning till vårt älskade Sverige. Med denna otroligt vackra låt så avslutas skivan på ett storslaget sätt.

Detta är ännu en mycket bra skiva från Heroes och man hoppas att de fortsätter att göra låtar på Svenska. Skivomslaget är mycket snyggt gjort, vilket det alltid brukar vara när skivorna släpps på UT Records, på framsidan är det en bild på Leif Eriksson, mannen som upptäckte Amerika.

En kul grej finns att läsa på baksidan där Heroes har skrivit: ”Varning!” Denna skiva kan uppfattas chockerande på grund av dess realism och kritiska ansats.” Så bered er på en skiva som är en början på ett bättre samhälle.

Skriven av Löven

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS 2.1