Fredag 21 juni

Recension: Heroes – Devils Game

Detta var det första albumet med Heroes och som gavs ut på Fjalar records, i dagens läge har det tryckts tre stycken nya pressar, så det finns alltså fyra stycken olika pressar för de samlingstokiga.

Skivan inleds med låten ”Owe you nothing” som handlar om att vi inte är skyldiga någon någonting, det är en bra låt i lagom tempo med en medryckande refräng och några väl valda ord i slutet.

Nästa låt på skivan är ”Pain” som är en rätt politisk låt som går att tolka på olika sätt, mitt sätt att tolka den på är att ”pain” är de som styr landet idag och att vi inte vill vara deras slavar.

Nästföljande låt är en av Heroes bästa låtar genom tiderna, som från början spelades in av Heroes in the snow. Låten det gäller är 45” som går i ett ruskigt härligt tempo och som handlar om en kille som köper sig en 45:a för att skydda sig själv då gatorna blir allt tuffare. Denna låt är även en klassiker live och som alltid körs på Heroes spelningar och som till publikens tjusning älskas.

”Live before you die” kommer som fjärde låt innan ännu en av Heroes bästa låtar spelas, nämligen ”Naked”. Som låten ”45” är denna låt också en av Heroes populäraste, den handlar om tatueringar som till stor del upptar killarna i Heroes tid då samtliga i bandet är fullproppade med tatueringar. Låten är en klassiker både på skiva och live och kan kanske kallas Heroes bästa låt genom tiderna.

Sedan kommer ”Fire” som är en hyfsad låt och efter den kommer en väldigt lugn och harmfull låt om kärlek. Låtens namn är ”True romance” och den handlar självklart om kärlek till en kvinna. Det är en lugn och skön låt som kan pigga upp en i sorgens tid.

Som åttonde låt på skivan kommer ”A world full of madness” som handlar om den onda värld vi lever i där droger flödar och moral ej längre finns.

”Valkyrian Marsch” som är den nionde låten, som är instrumental.

Sedan kommer låten om drömmarna, ”Keeping my dreams alive” för att sedan efterföljas av den näst sista låten ”Tribute song”. Som är en hyllningssång till alla de som fortfarande är stolta över sina rötter. En ruskigt härlig låt som alla som fortfarande vågar vara stolta över sina rötter ska ta till sig och känna sig hedrade av.

Som sista låt kommer ännu en av Heroes bästa låtar, som även den tidigare spelades in av Heroes in the snow, nämligen låten med samma namn, ”Heroes in the snow”. Låten handlar om vinterkriget och är en hyllning till de finnar och frivilliga svenskar som kämpade för Finlands frihet. Låten inleds med ett intro med skottsalvor och finska rop innan den drar igång ordentligt. Låten är så härlig och refrängen är det absolut bästa i låten som håller toppklass rakt igenom.

En bättre debut skiva än denna kunde inte Heores få som fortfarande spelar live då och då och som har 10-årsjubileum år 2005.
Skriven av Löven

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS 2.1