Lördag 25 maj

Recension: Heroes - Garm

Heroes är tillbaka med sin råa och hårda kritiska rock som är riktigt bra. De har med sin första skiva "Devils game" slagit igenom hårt inom vikingarocken, då de egentligen inte är något vikingarockband, utan lirar rock/hårdrock med influenser från bland annat vikingarock, oi m.m. Men med texter som tilltalar många inom denna genre så har de kommit att bli ett av de största banden.

Första låten heter "Infect me" som drar igång riktigt hårt med hårda trummor och distade gitarrer. Låten handlar om hur vi blir hjärntvättade av den rätta tron som dagens politiker försöker övertyga oss om och om att åsiktsfriheten inte gäller alla.

Låten som följer upp "Infect me" har det korta namnet "If" och denna låt handlar om att vara ensam och att solen faktiskt lyser upp ens vardag. Det är en lite lugnare låt än den tidigare men fortfarande i samma råa sound som Heroes alltid har.

Tredje låten "My crime" handlar om politikerna, att de alltid vet vad som är gott eller ont och att de alltid bestämmer vad som är rätt eller fel. Det är en fartfylld låt som är riktigt bra och man blir direkt på festhumör, för denna musik ska åtnjutas tillsammans med kompisar och en massa god dricka.

Nästa låt "Suicidal future" är en lugn låt som sticker ut lite i jämförelse med de andra låtarna, men det är ändå en klockren låt som borde gå hem hos de flesta.

Den efterföljs sedan av "Feelings" som handlar om våra känslor och om hur svårt det är att leva med dem då den inte accepteras av den "korrekta åsikten". Men att vi ändå ska fortsätta kämpa för att få våra känslor igenom och att få denna värld att bli bättre.

Den sjätte låten har det fina namnet "Motherland" vilket gör en väldigt intresserad av denna låt som går i ett halvlugnt tempo som ökas bitvis. Den handlar så klart om vårt älskade land och om våra känslor för det och att vi alltid kommer att göra allt för detta land. Även om vi är i den mörkaste tiden så ska vi ge allt för vårt fädernesland.

"Commercial suck" heter nästa låt som ger en känga åt de personer som försöker ändra naturens gång genom att göra om sig till kvinnor fast än vi är födda och skapta som män. Låten börjar väldigt fint med trumslag på symbolen innan klickande på basen kommer igång. Låten drar sedan igång och går i ett lugnt tempo med en väldigt bra skriven text.

Åttonde låten "The great tribe" är en snabb och bra låt om att vi alltid ska minnas det stolta folket som följt hela våran historia och som vi ska följa tills vi lämnar in våra liv på denna jord. Vi ska då ha lämnat över våran stolta tro till våra ättlingar så vi en dag kan få ett stolt folk där man får vara stolt över vem man är utan att bli nertryckt i skiten.

"Race against time" heter den nionde låten som handlar om att föra stoltheten vidare till nästa generation, vi slåss mot tiden så det gäller att handla snabbt och föra budskapen vidare så tidigt som möjligt. Låten går i ett lugnt tempo vilket är väldigt skönt, men bitvis så ökas tempot vilket låter ännu skönare.

Den tionde låten "Power" är även det en av de lugnare låtarna som borde gå hem hos de flesta.

Elfte låten heter ”Therapy" och är en snabb låt om att det alltid finns något att förändra till det bättre i denna värld och att vi måste göra allt för att få det bättre, att aldrig ge sig.

Näst sista låten har samma namn som skivan, nämligen "Garm" som är en väldigt rolig låt på något sätt. Den går i ett hyfsat snabbt tempo med en rolig text, så man blir på ett väldigt glatt humör av denna låt.

Skivan avslutas sedan med "A storm is coming" som är en bra avslutning på denna skiva, låten går i ett hårt och snabbt tempo och med en härlig refräng så är det en av favoriterna på skivan.

Detta är då Heroes andra skiva och denna skiva ses nog som sämre än den första för det finns ingen riktig favorit på skivan, utan det låter mest samma. Men det är ändå en mycket bra skiva som alla Heroesfans måste ha, för den innehåller många bra låtar, men ingen som riktigt sticker ut. CD-boken är mycket bra gjord där alla texterna står skrivet i runor, men för dem som inte kan tyda runorna så finns det en liten handbok med och sedan så står även texterna på engelska.

Skriven av Löven

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS 2.1