Fredag 21 juni

Recension: Mjölner - Naturens krafter

Om man tyckte att deras debutalbum var bra, så är detta underbart. Detta är då Mjölner andra album och som de verkar även vara det sista för Mjölner har slutat existera som band av olika själ.

Skivan inleds med den omgjorda demolåten "Nordmän", man hade nog sett en mer fartfylld låt som inledande, men "Nordmän" är bra.
"Blod" som är den andra låten är det mer fart i och det är en riktigt bra låt.
Tredje låten "Betvingad av klingan" är en mycket bra och härlig låt. Detta är en av de bästa låtarna på hela skivan och den handlar om vilken makt klingan har.
Nästa låt är "Vikingatro" och det är en lite lugnare låt än tidigare låt, men den känns tung och häftig på något sätt.
Femte låten är den häftiga partylåten vid namn "Party på Valhalla", låten finns även med på samlingsskivan med liknande namn. Det är som sagt en riktigt häftig och bra partylåt som borde gå hem på de flesta festtillfällen.
"Vilda jakten" som är nästa låt har ett häftigt och skönt sound. Detta känns som en speciell låt med sitt sär egna sound, helt klart en kanonlåt.
Nästa låt är den helt otroligt vackra låten "Sköna nord" som även fanns med på den första skivan men denna gång är den helt på svenska, på första versionen så gästsjunger Glittertind.
Åttonde låten "Klagosång" inleds med hårda och tunga gitarrer som låter riktigt bra. Låten handlar om den klagosång som brukar höras bland folket, en mycket bra och härlig låt.
Nästkommande låt är en cover på Hel's "Eldsjäl" och låten efter den en cover på Ultima Thules "Vikingabalk". Mjölner har verkligen lyckats få liv i dessa gamla klassiker.
"Vinterland" som är den näst sista låten är utan tvekan en av de bästa på skivan, låten har en härlig inledning och är riktigt slagkraftig. Den har kanske lite klen refräng men det gör ändå inte låten sämre.
Skivan avslutas med en låt utan sång, vilket är lite tråkigt, musiken i sig är fin, men man väl ändå ha något mer.

Det känns som något fattas när skivan har spelat ut sin tid. Men som sagt, denna skiva är riktigt bra, och om du inte har den så rekommenderas det att du köper den. Helt klart värd pengarna.

Skriven av Stefan & Löven

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS 2.1