Måndag 15 april

Recension: Odins Änglar - Blå-gult blod

Förlusten av Odins Änglar på Vikingarockscenen är bland dem större och vi kommer nog aldrig få uppleva ett liknande band igen.

Första låten är "Stolt svensk", ja vem är inte det? Låten är helt underbar och beskriver att vi är stolta över våran historia och över att vi har vikingasjäl.

Andra låten är "Gul & Blå" som har blivit den klassiska Odins Änglars låten, även den de är mest kända över. Detta är som sagt deras absolut bästa låt med ett otroligt medryckande sound och en klockren text.

Nästa låt är "Nordmännens raseri", en lite lugnare låt men den håller absolut toppklass och refrängen sjunger man gärna med i.

Som fjärde låt är det dags för "Sverige" som är en väldigt politisk låt, där de sjunger om de frågor som blivit tabu belagda. En mycket bra låt som har en väldigt enkel text som man fort lär sig.

Femte låten "Conny" är en halvskum låt om just en kille vid namn Conny, låten handlar om hans liv. En av de sämre låtarna på skivan, men den har ändå en speciell charm på nått sätt.

Nästa låt är "Drakskeppet" som är en helt okej låt om ett drakskepp utan namn, en mystisk låt som håller hög klass.

"Du gamla du fria" är den sjunde låten och en egen variant av Nationalsången är alltid välkommen. Den inleds med ett tal i början som är helt okej, och det är just detta som gör den så bra. Åttonde låten är en lite halv flummig låt som inte är speciellt bra "Nöjesprofil" heter den, en av de sämre låtarna på skivan.

Näst sista låten "Fest på Valhall" är så klart en fest låt. En mycket glad och munter låt som man gärna tar en svängom till.

Nu ärdet dags för slutet på skivan och den sista låten är "Karl XII" och de har verkligen inte sparat på krutet inför denna mystiska låt. För detta är en helt underbar låt som ger en rysningar varje gång man lyssnar på den, en otroligt härligt hyllande låt till Carolus Rex.

Med Odins Änglars enkla och klara texter, och deras härliga sound och sedan sångarens underbart skrovliga röst så får så klart denna skiva fem poäng av fem möjliga.

Skriven av Löven & Jakob

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS 2.1