Lördag 25 maj

Recension: Playmo - Attacked

 

Detta nya band släppte denna skiva hos Svea rike Records år 2000, nu mera Valhalla Records. Skivan är helt hemmagjord och ses som en demo och ett försök att starta upp ett skivbolag. Vilket Peter Brandt senare lyckades med.

 

Första låten är bara ett rätt skönt och kort intro.

"Introt" efterföljs av låten "When Johnny Comes marching home" som är en låt ifrån Amerikanska inbördeskriget. Man kan ju inte säga att det låter allt för bra, utan de låter mest som, just en demoskiva.

Ultima Thules "Vikingabalk" är den tredje låten, en cover alltså, de har väll lyckats hyfsat med låten med det är långt ifrån bra.

Fjärde låten heter "Star wars" och inleds med nått förskräckligt där någon försöker säga nått. Sedan så spelas bara konstig musik utan någon sång, helt förskräckligt.

De fyra följande låtarna är covers på Ultima Thule, låtarna de gäller är "Balders drömmar, Fädernesland, Drakskepp, Rhythm in the rain och Vargsång". Med vissa låtar har de lyckats riktigt bra medan de lyckats sämre med en del andra.

Tionde och näst sista låten är en helt egen låt vid namn "Attacked" som faktiskt är en riktigt bra låt. Den är har ett mycket lugnt sound och tempo och är mystisk på ett härligt sätt.

Skivan avslutas sedan med ett outro som är helt okej.

 

Denna demo skiva är idag väldigt svår att få tag på och det är heller inget att ha då allt är hemgjort och de flesta låtarna finns med på Svea Rike 2 också.

 

Skriven av Löven

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS 2.1