Lördag 25 maj

Recension: Svea Rike 2

Denna samlingsskiva var den första riktiga tryckningen av en skiva som Svea Rike Records genomförde. Tidigare hade Svea Rike Records tryckt skivorna hemma med hjälp av en dator bara, som även denna skiva gjordes från början. Det finns alltså två versioner av denna skiva, en som är hemmagjord som kom först och sedan versionen som trycktes på riktigt i samarbete med Pure Impact Records.

Skivan börjar med Battle Scarred och deras låt "You don't know" som är en riktigt bra låt med deras krasliga sångröst.
Den andra låten är en helt egen låt av Chrome vid namn "Viking på färd" och det är lite halvtaskig inspelning annars en helt okej låt.
Nästa låt är Futhark med "Skandinavien enas" som är en mycket bra låt med en härlig text och refräng. Låten handlar om ett enat Skandinavien som vi nog är många som drömmer om, en enad stark Nord.
Fjärde låten är med det nya bandet Nidingarna och deras låt heter ”Ljusets fyr”. Detta är en mycket bra låt med ett härligt sound som man gärna hade hört mer av.
Ultima Thules "Vargsång" är det dags för nu, det är Playmo som gör en cover på den. Med Playmos säregna röst så är denna låt rätt bra faktiskt.
Sjätte låten är med Soldatrockbandet Patron ur, även låten har samma namn som bandet. Även fast det inte är speciellt musikaliskt så har Patron Ur även sin charm, speciellt för soldater.
På sjunde spåret så gör Chrome en cover på Völund smeds "Fader". Det låter helt okej för det går knappt att misslyckas med denna underbara låt.
Battle scarreds andra låt är det dags före nu och det är med låten "Rodney's memory" som även den är riktigt bra som deras första låt på denna skiva.
Playmo har även med en andra cover på en Ultima Thule låt och denna gång är det "Drakskepp" som de har gett sig på. Det finns inte så mycket att säga om detta mer än att det är rätt kul att höra lite covers ibland.
"Lita aldrig på en hippie" med Patron ur är nästa låt och detta är en riktigt skön låt.
"Mörkaste krav" heter Futharks andra låt och denna håller något sämre klass än den första topplåten. Men det är ändå en riktigt bra låt som har sin egna charm.
Playmo verkar gilla att göra covers på Ultima Thules låtar för som tolfte låt är det dags för "Rhythm of the rain" och denna låt har de faktiskt lyckats med riktigt bra.
Trettonde låten är det åter Battle scarred och denna gång med låten "Heavy dark clouds". För de som gillar Oi så måste även denna låt vara mycket uppskattad för Battle scarred är riktigt duktiga.
Nästa låt har Playmo faktiskt med en egen låt och det vid namn "Attacked". Den är har ett mycket lugnt sound och tempo och är mystisk på ett härligt sätt.
"Balders drömmar" är nästa låt och det är Chrome som framför denna cover på Ultima Thule och det låter inte speciellt bra.
Sextonde låten är återigen en cover på Ultima Thule och det med låten "Vikingabalk" som Playmo framför. Det börjar bli lite tjattigt med massa Thule-covers nu.
Så nästa låt är det Battle scarred igen och det är skönt, deras låt "Back to shock" är riktigt bra och skönt att höra mellan alla covers.
Nästa låt är åter en cover och denna gång är det åter "Balders drömmar" fast nu framför Playmo den istället för Chrome som gjorde de här innan.
Vi börjar äntligen närma oss slutet på skivan så näst sista låten är en cover på Ultima Thules "Stolt och stark" fast Futhark framför den här på norska vilket är riktigt kul och intressant att höra. Med tunga trummor och basar så lyckas Torbjörn riktigt bra med sin norska version av denna kanon låt. Låten inleds även med ett fint tal, även det på norska.
Skivan avslutas sedan med att Playmo kör en cover på "When Johnny comes marching home".

Skivan innehåller en del guldklimpar med mest så är de bara en massa dåligt framförda covers.

Skriven av Löven

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS 2.1