Tisdag 23 juli

Recension: Ultima Thule - Svea Hjältar

Ultima Thules första fullängdare, de tog ett banklån för att finansiera skivan själva.

Detta är en tung skiva som drar igång med ”Ragnarök”, en riktig kanonlåt. Låten inleds med ett intro där det berättas om när ragnarök inträffade/inträffar, som sagt en mycket bra och tung låt.

Som andra låt kommer ”En skägglös dundergud” som har blivit en klassiker genom åren, den handlar om Karl XII som kallades för den skägglöse dunderguden. En ruskigt bra låt som det går att lyssna på i timmar utan att tröttna.

Tredje låten ”Mitt land” är ännu en låt som blivit en klassiker genom tiderna, första gången man hör låten med Janne på sång, och nog låter det bättre även om Brunos röst har sin charm.

”Kring Sveriges fana” heter nästa låt som är en hyfsat bra låt med ett härligt gitarrintro. En kanske för underskattad låt som spelas allt för sällan.

Nästa låt heter ”Festsång i Odens sal”, vilken man kan tro är en partylåt, men det skulle inte jag klassa den som utan det är en hederlig lugn Thulelåt som är helt okej.

Sjätte låten heter ”Ensamt öga” även den i ett litet lugnare tempo fast det ändå är en tung och riktigt bra låt.

De fyra återstående låtarna går samtliga på engelska, den första vid namn ”Protect and preserve” en hyfsat snabb låt med ett bra budskap och den är helt okej för att vara skriven på engelska.

Åttonde låten är ”Election day” som är en riktigt skön låt med sitt lugna gitarrintro, den handlar om valdagen och om att det är viktigt att vi går dit och lägger vår röst. En politisk låt men som endast tar upp att det är viktigt att vi röstar i våran så kallade demokrati.

Näst sista låten heter ”The Story of a witch” och handlar såklart om en häxa, en snabb och riktigt bra låt.

”Ravens” är det som avslutar denna skiva och det gör den på ett mycket bra sätt, för detta är en av deras bästa låtar på engelska.

Detta är en av de tidigare skivorna med Thule men en av de tyngsta och som är ett måste i skivsamlingen för alla Thule fans.

Skriven av Löven & Richard

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS 2.1