Fredag 21 juni

Recension: Vargflock - Stolt så klart!

Skivan inleds med låten "Nr 1" som börjar med trumkomp, efter en stund kommer gitarr och bas lätt igång. Det är en ganska lugn låt som har en patriotisk text och det märks att killarna tidigare spelade i Völund Smed, stilen är väl igenkänd.

Därefter följer låten "Stolt när ingen ser" som tidigare har funnits att ladda ner som demo på Hels hemsida och på Vikingarock.se. Detta är dock en nyinspelning. Det är en lite rockigare låt och handlar om hur folk inte vågar visa att de är stolta över sitt land öppet på grund av politikers hetsjakt.

Efter den följer låten "Vargflock", som inleds med gitarrspel innan bas och trummor kommer igång. Det är en ganska lugn låt med ett tungt sound.

Låten "Vargflock" avlöses sedan med "Falla ifrån" som det är mer fart i. Ett väldigt rockigt stuk och här passar Esas röst väldigt bra.

Femte låten är "Mitt land", men det är inte någon cover på Ultima Thules låt med samma namn, utan en egen låt från Vargflock som även var med på Carolus Rex VII. Men detta är även det en nyinspelning som är rockig och bra. Förmodligen en låt som kommer bli mångas favoritlåt.

Nästa på uppspelningslistan är "Tänk själv" som är en tung och härlig låt som handlar om att man ska leva och tänka själv. Glitter på sång.

Sjunde låten är "Stolt - Stark", och detta är också en egen låt. Lite utav en röjarlåt som handlar om att man ska vara stolt och stark precis som låtens titel antyder.

Därpå är det "Fiende eller vän" som står på tur. En mycket härlig låt i lagom tempo. Även denna förmodas bli en lyssnarfavorit.

Nionde låten är "Förakt" som även den fanns med på Carolus Rex VII. Men även denna låt är en nyinspelning. Låten handlar om hur man blir föraktad och utfryst av människor för sina känslor.

Den 10 låten kan man säga är en liten cover på sig själva som grabbarna har gjort, nämligen "Kämpa". Men nu är det Glitter som sjunger. Låten handlar som bekant om att man måste kämpa vidare även om allt känns hopplöst och dystert.

Efter den - "I sagornas värld". Det är en rockig låt som handlar om de människor som lever i sagornas värld.

Den 12:e låten heter "Vad är det här?" som är en lite plojig låt med reggae-influenser. Den ger ett ganska lugnt avslut på denna skiva, och visar även på att man inte ska ta allt så allvarligt, utan även ha kul, trots alla motgångar.

Efter att ha lyssnat på skivan en gång så vill man genast lyssna på den igen utan tvekan. Killarna har lyckats blanda gammalt med nytt, samtidigt som det känns lite Völund Smed över vissa av låtarna så låter det väldigt nytt. Texterna mycket nationella men ändå inte överdrivna, texterna är bra och välskrivna precis som de brukar när Esa skriver. Detta är en kanondebut från Vargflocks sida, och detta band kommer förmodligen bli mycket omtyckt och komma väldigt långt inom Vikingarocken.

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS 2.1