Tisdag 23 juli

Recension: VÄS - Våga Älska Sverige

Detta är en projektsingel vid namn VÄS, Våga Älska Sverige. Där gubbarna i Ultima Thule står för musiken medan Johan ifrån Heroes och tjejerna ifrån Hel står för sången.

Första intrycket man fick höra ifrån denna singel var på Holmgång 2002 då den spelades från den lilla scenen och första intrycket blev mycket starkt. När man sedan hade inhandlat den och själv lyssnat igenom den så blev man helt såld. Aldrig tidigare hade man hört något liknande inom vikingarocken, de underbart sköna och mjuka tonerna och vokalisternas skönsjungande röster skapade en stämning som i ord är obeskrivlig.

När det först meddelades att det skulle bli en singel innehållande patriotiska ballader blev man fort intresserad, men man kunde aldrig ha föreställt sig något likt detta. Johan ifrån Heroes, som i normala fall har en vass och snabb stämma förvånade totalt med att sjunga med en skön, mjuk och harmonisk tillvegagång. Och i takt med de alltid så skönsjungande Heltjejerna och Thules gripande musikspel så blev resultatet starkt känsloframkallande.

Det är tre låtar med på singeln där den första är Thules "För fäderneslandet", en låt som redan bitit sig fast i lyssnarnas sinnen. I denna version skapas det en mycket njutbar nyans av Johan och Heltjejernas stämmor.

Den andra en helt ny låt vid namn "Fjärran fjäll och äng" som även den bjuder på mycket starka toner. Och sist men inte minst kommer ännu en gång "För fäderneslandet", nu endast som instrumental låt.

Alla de känslor man känner inom sig, som i sig är obeskrivliga och enbart kan förstås av dem som inom sig känner likadant, blir framförda i dessa gripande låtar. Så för er som söker efter en väg att beskriva era känslor, missa inte denna singel.

Skriven av Fredd & Löven

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS 2.1