Fredag 21 juni

Recension: Völund Smed - Varg

Detta är Völund Smed’s andra skiva som gavs ut –96 och på denna skiva finns inga politiska låter efter kritiken och stämpeln från den första skivan.

Skivan startas med låten ”Varg” som handlar om detta omtalande djur som är hatad av vissa och älskad av andra. En mycket bra och fartfylld låt som är värd att inleda denna skiva med.

Andra låten heter "Is" och den handlar om krigande vikingar under vinterns kylande vind och kalla is. Även detta en härlig och skön låt med en refräng som är väldigt snabb och trall vänlig.

Nästa låt är "Karin i mot" och den kan tolkas som en kärleks låt om man synar texten, för den handlar om att vinna Karins hand. En riktigt härlig och skön låt i Völunds smeds unika och härliga sound som borde gå hem hos de flesta lyssnarna.

Den fjärde låten "Tro" har ett mycket bra budskap om sökandet efter sin identitet och om att man måste tro på folk. Ännu en mycket bra låt som håller hög klass och standard.

Nästkommande låt "Hämnaren" handlar om en son som ska hämnas sin faders död. En mycket bra låt om att ens fader är det viktigaste man har och att man måste hämnas, öga för öga - tand för tand.

Sjätte låten handlar om våran härliga nordanvind som ibland kan isa ända in till själen men som ibland även svalkar skönt. Det är en snabb låt och med detta tema så går det inte att misslyckas  med en låt, i alla fall inte om man som band heter Völund Smed.

"Häxjakt" heter nästa låt och handlar så klart om jakten efter häxorna som pågick under senare 1600-talet, även detta en mycket snabb och bra låt som de tidigare.

I nästa låt "Fader" återkommer temat om en son som ska hämnas sin faders död, ett väldigt bra tema att skriva låtar om vilket höjer ens kärlek till familjen. Med tankarna hos sin familj och hos sina vänner så är detta en kanon låt i högt tempo.

Som nionde låt kommer "Mälare strand" som inleds med fåglars skriande över havsytan och man drömmer sig ut till kusten och vattnet som är så underbart att spana ut över. En kanon låt som kan ses som en hyllning till Mälaren och detta vatten som verkligen är värt att skriva en låt om.

Näst sista låten "Åsikt" är ännu en mycket snabb låt som handlar om våra rättigheter som stryps allt mer.

Som sista låt kommer "Retro-medley" som är en mixning av massa olika Völund låtar, kul att lyssna på ibland och kan vara bra att lyssna på för dem som aldrig hört Völund Smed tidigare. I denna låt får de en inblick i många av deras bästa låtar vilket är mycket bra, så denna låt ska spelas för de som aldrig tidigare hört detta band och för att de ska få upp ögonen för dem.

Känns som denna skiva är något sämre än första men absolut inte dålig utan det är en kanon skiva. Detta är det senaste vi hörde ifrån Völund Smed och det kan ses som väldigt tråkigt för de hör till ett av historiens bästa band.

Skriven av Löven

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS 2.1